Filcolana - Peruvian Highland Wool

kr45.00
(No reviews yet) Write a Review
Adding to cart… The item has been added

Fiber: 100 % ren, ny ull

Løpelengde: 100 m / 50 g

Pinne: 4-5 mm

Strikkefasthet: 16-20 masker / 10 cm

Oplægning: Nøster a 50 g

Vask: Håndvask


Peruvian Highland wool er et klassisk 4 tråders ull garn fra danske Filcolana og produseres i Peru.

Garnet er godt egnet til flere typer plagg, fra gensere, tilbehør, sokker og lignende. Det er ikke nylon i garnet som gjør at det dog ikke egner seg som sokker man bruker daglig i sko. Men perfekt som kosesokker. Den danske designeren Petiteknit har bl.a laget Sunday socks i nettopp Peruvian highland wool.

Fiberet i garnet er veldig jevnt som gjør at det gir pent mønster og pene fletter. Peruvian fins i mange farger, vi har ikke på langt nær alle. Men hvis det er en farge du savner så kan du gjerne ta kontakt så kan vi se om vi kan ta inn den fargen i sortimentet vårt. Hvis du besøker Filcolana sin nettside så kan du se alle fargene i PHW. Lenken dit finner du her

Peruvian highland wool kan strikkes alene eller sammen med andre. Tilia er et populært garn å bruke sammen.


Alene så kan garnet strikkes på pinne 4-5. Men man kan også bruke opp mot pinne 6 for å få et luftigere uttrykk. Det som er fint med ren ull er at når det blir skylt opp så vil det fluffe seg noe opp og fylle maskene litt mer. Du kan også tove det, og da kan du strikke med opp mot pinne 7.

Garnet inneholder 100% ren ny ull og er godt og mykt. Det vil også bli mykere og myker jo mer det blir brukt. En annen ting som er en fordel ved å bruke ren ull er at den er til en viss grad selvrensende. Det betyr at du ikke trenger å vaske den så ofte. Med mindre den har fått flekker så kan du la den henge ute til lufting i stedet for å skylle den opp.

Peruvian highland wool har en strikkefasthet på 16-20 med enkel tråd og har allikevel 100m på nøstet. Så det gir lette plagg selv om de er tykke.